Kabouters

Kim van Houwelingen

Leiding Kabouters

Hallo, ik ben Driems en ik geef leiding aan de zeeverkenners. Op mijn 6e ben ik begonnen met scouting, dit gebeurde bij de  landscouts in Julianadorp. Al snel merkte ik dat het niks voor mij was en ben ik naar de Batavieren gegaan. Toen deze groep  ermee stopte, heb ik nog getwijfeld of ik wel verder wilde met  scouting. Tot mijn vader, in 2003, naar de INKA's ging, toen heb ik tegen hem gezegd; 'Pap, mag ik toch een keertje met je mee?' Sinds toen zat ik bij de zeeverkenners. Vanaf het najaar van 2007 tot 2009 heb ik leiding gegeven bij de kabouters en sinds april '12 ben ik naar de zeeverkenners gegaan. En sinds september 2015 doe ik samen met Monica(Fillie) de teamleiding van de Kabouters.
Het fijne aan onze meidengroep is toch wel dat we uniek zijn,  we creëren met z'n allen een goede sfeer en staan vrijwel altijd voor elkaar klaar. Naast het leidinggeven, doe ik er ook het secretariaat van  onze groep naast.

De meeste mensen zien me als een serieus iemand, maar
wanneer ik me op me gemak ergens voel, ziet men al gauw in
dat ik zeer zeker van een lolletje hou.
En af en toe zo gek als een deur kan zijn.

Monica Bakker

Leiding Kabouters

Ik heet Monica, maar bij de Kabouters noemen ze me Filly. Samen met Janneke en Kim geven wij leiding aan de Kaboutergroep bij de INKA's.

Nog niet zo lang ben ik bekend met scouting, maar daardoor niet minder enthousiast. Allebei mijn kinderen hebben op scouting gezeten,. Na een leuk oproepje van Janneke voelde ik het weer borrelen.
Wat mij vooral aanspreekt is dat we één van de oudste meisjes scoutinggroepen in Nederland zijn. Alleen maar meiden, dat houdt in dat we in het programma echte meidendingen kunnen doen. Daarnaast vind ik het leuk en interessant om te zien wat er met kinderen gebeurd, wanneer ze zich in een groep bewegen en ontwikkelen.
Ik vind het heel plezierig om samen met de kinderen te spelen en samen een gezellige tijd te hebben.

In het dagelijkse leven ben ik samen met mijn twee kinderen en man. We hebben een hond, Charley, en een kat, Gijs.
Ik werk één keer in de week een ochtend op de basisschool. Volg twee yoga-opleidingen één voor mijzelf en één voor de kinderyoga. Yoga is een grote hobby van mme. Ik vind het heerlijk om te wandelen en uit te waaien(met en zonder hond).
Haak en freubel dingetjes, vooral in de winter. Rommel in de tuin met plantjes en kruiden. Lees graag boeken en kijk films en documentaires.
Koken en bakken vind ik ook leuk om te doen.

Het INKA-team is een leuk en jong team, waarin ik mij dol-fijn voel!

Kim v/d Berg