Over Ons

Kabouters

De meiden van de Kabouters (5 tot 12 jaar) spelen in Bambilië.
Dit is een fantasieland waar ruimte is om verschillende
activiteiten te doen die bij de dorpjes passen.
Er zijn verschillende dorpjes, zoals;
- Bromberg; Dit is een dorpje waar veel dieren leven.
    De 'Brommers' zijn erg trots op hun dieren.
- Vlitter; Hier staat de televisie-toren van Bambilië.
    Ook zijn hier diverse studio's te vinden & worden
    er leuke radio- & tv-programmam's gemaakt.
- Filidam; Ligt aan de zee. Hier staat een vuurtoren,
    zodat de schepen veilig de haven binnen kunnen komen.

Een opkomst wordt zoveel mogelijk afgewisseld met actieve
spelletjes, dan wel creatieve dingen.

—————

Zeeverkenners

Hou jij van water om je heen, boten, kampen en vooral veel gezelligheid?!

Dan is waterscout zijn iets voor jou!

De waterscouts houden zich bezig met verschillende activiteiten op en rond het water. Dit speltak is voor meiden tussen de 12 en 16 jaar. De opkomsten zijn op zaterdagochtend, gedurende het gehele jaar. In het vaarseizoen(april-oktober) zijn we aanwezig bij onze ligplaats naast de Chinese Boot, daar liggen onze lelievletten. Op een leuke manier leren de meiden omgaan met deze stalen boten. Ze gaan zeilen, roeien, wrikken enzovoorts! Om zelfstandig in deze boten te varen, is het belangrijk om je Machtiging Boot Leiding te halen. Dit is een diploma dat niet alleen aangeeft dát je kan zeilen, maar ook dat je zelfstandig kan zeilen en verantwoord de 'leiding' kan nemen in de boot.
Verder gaan we wel eens met andere groepen binnen onze admiraliteit op kamp en dat zorgt voor veel leerzame en leuke ervaringen.
In de winter vinden onze opkomsten plaats in de Guldemond, aan de C.G. Geusstraat. In deze periode besteden we veel aandacht aan het onderhoud van de vletten, natuurlijk afgewisseld met sport & spel!

Je bent altijd welkom om een keer langs te komen, zodat je kunt ervaren of het iets voor jou is. Misschien tot snel!

—————