Hieronder zullen we toelichten hoe en wanneer de eerste padvindsters in het NPG(Nederlandse Padvinders Vereniging) te werk zijn gegaan.

In 1920 werd onze groep opgericht en mevr. J.L. Redeke Hoek werd gevraagd om hier de leiding over te nemen. Het werd een gewone padvindstersgroep met de duinen en het strand als oefenterrein. In de duinen stond een plaggenhut die als onderkomen werd gebruikt.

Op 20 december 1920 werden de eerste padvindsters geïnstalleerd en werd dit ook de oprichtingsdatum(toen heette we nog geen INKA).

De jongens van groep 1 van het NPG hadden in die tijd een walvissloep tot hun beschikking. Zij maakten hier niet bepaald gebruik van en onze padvindsters vroegen al snel of zij deze mochten gebruiken om te gaan roeien. Toen de hopman dit goedkeurde, moest mevr. J.L. Redeke Hoek nog opgeleid worden tot stuurvrouw, omdat de vaandrig niet alleen met de padvindsters op pad mocht. Hier begonnen de eerste roeilessen.

Toen mevr. J.L. Redeke Hoek in 1923 naar Haarlem vertrok, kwam er een eind aan de oefeningen. Toch bleef ze uitzien naar een mogelijkheid om een watergroep voor meisjes op te richten. Dit lukte pas in 1932, dit wordt ook als het eerste jaar van de waterpadvindsters gezien.

In 1969 werd er door mevr.  Breda geopperd om met waterpadvindsters  bij onze groep te starten. Ze kreeg hierbij hulp van haar man, Schipper Breda. Zodoende startte mevr. Breda met de senioren padvindsters een watergroep, dat is nu(2013) meer dan 40 jaar geleden! Een groot deel van de padvindsters stapte over naar de waterpadvindsters en dit werd dus ook onze grootste groep.

Onze eerste boot werd WIEKAH genoemd en de tweede IVAG.
De IVAG is vernoemd naar mevr. J.L. Redeke Hoek, dit was haar scoutingnaam.

De rest van de namen zijn CHAS-QUI en de QUITO.

In 1980 brandde het groepshuis aan de Guldemond af en werd alleen de WIEKAH gered. Toen de boten weer aangevuld werden, kregen we 5 vletten, de laatste werd HAUQUI genoemd.

In 2002 hebben we een vlet overgenomen en dit werd de QUILLA.

In 2003 hebben we ervoor gekozen om een juniorwacht op te richten(de dolfijnen).

En in 2005 heeft onze Wilde Vaart meegedaan aan een project waarbij scholieren een lelievlet moesten bouwen. Deze werd de COYA RUNA genoemd.

De HAUQUI werd verkocht en hiermee komt ons totaal aantal van vletten op 6 stuks.